Civiele techniek

BK ingenieurs, vakteam civiele techniek werkt aan het ontwerpen en realiseren van objecten die onder en/of boven het maaiveld bevinden, op zowel land- als in waterbodem. Zo bereiden wij GWW- (grond-, weg- en waterbouwkundige) projecten voor en begeleiden wij de uitvoering hiervan. Bij GWW kun je denken aan de aanleg en reconstructie van wegen, riolering(sberekeningen) en het bouw- en woonrijp maken van bouwlocaties. Ook sportterreinen, sloopwerken, natuurontwikkeling, het opstellen van EMVI-plannen, waterbouwkunde en landmeetkunde behoren tot onze kernactiviteiten.

Civiele techniek is een zeer breed vakgebied

Civiele techniek is een vakgebied waarvoor brede kennis en expertise nodig zijn. Op het gebied van civiele techniek ontzorgen wij opdrachtgevers tijdens alle fasen van bijvoorbeeld een GWW-project. Alle technische producten verzorgen wij, vanaf de initiatieffase tot en met de uitvoerings- en beheerfase.

Voorbeelden van objecten waar wij aan werken zijn leidingen, bruggen, wegen, natuurgebieden, havens, rivieren en kanalen. Kortom alle gebieden waarin onze leefomgeving wordt benut.

Sport

Vakteam civiele techniek heeft diepgaande kennis van ontwerp, onderhoud, aanleg en reconstructie van sportvelden.

Landmeetkunde

BK ingenieurs heeft ervaren landmeters in dienst met geavanceerde landmeetapparatuur. Inmeten van bestaande terreinen, waterbodems, uitzetten van werken en nauwkeurige hoogtemetingen zijn de dagelijkse praktijk. Deze informatie kunnen wij volledig uitgewerkt leveren of enkel de ruwe data.

Natuurontwikkeling

Steeds vaker worden civieltechnische werkzaamheden gecombineerd met het realiseren van nieuwe natuur. Voor dergelijke projecten werken wij nauw samen met onze ecologen. Natuurontwikkeling, het realiseren van waterbergingen, natuurvriendelijke oevers en plannen voor aanleg en onderhoud van natuurbegraafplaatsen behoren tot het werkveld. Hierbij houden we vooral voor ogen dat de gebieden dusdanig worden ingericht, dat de natuur hierdoor niet aangetast wordt.

Oog voor risicobeheersing

Civiele projecten zijn vaak complex van aard door de interactie met de omgeving en andere vakgebieden en kennen daarom tal van haken en ogen. Risicobeheersing is dan ook een belangrijke component. Zo garanderen we dat rekening is gehouden met alle mogelijke technische en financiële (uitvoerings)risico’s.

Onze Civiele techniek vacatures

BK ingenieurs als prettige werkgever

 • ‘Voldoende technische uitdagingen’

  “Binnen BK ingenieurs geniet ik van de vrijheid die ik krijg in mijn werk. Hoewel ik mijn expertises heb, zit ik niet aan één specialisme vast en krijg voldoende technische uitdagingen binnen dit zeer dynamische bedrijf. Mijn advies doet ertoe. Én er heerst een informele werksfeer, dat vind ik prettig.”

  Bob van der Woude

  Systeembeheerder
 • In het diepe; spannend en leerzaam

  ‘Als projectleider milieukundige begeleiding ben ik de uitdaging van de sanering van de Westergasfabriek aangegaan. Ik pluk hier nog steeds de vruchten van, zowel qua contacten als qua opgedane kennis. Bij BK heerst een open cultuur. Je mening en inbreng worden gewaardeerd, zeker als je inzet, verantwoordelijkheid en loyaliteit toont.’

  Dennis Elbers

  Senior projectleider
  Dennis Elbers, BK ingenieurs, werkgever
 • ‘Met z’n allen zorgen dat het klokje op tijd loopt, dat geeft mij energie’

  Het enthousiasmeert mij dat ik deel uitmaak van een team van vakkundige mensen, waar ieder zijn bijdrage levert aan het grote geheel. En bij BK ingenieurs werk ik met een mooie club collega’s aan uitdagende projecten. Opvallend is de grote bereidheid om collegiaal mee te denken en werken. Of je nu een klein of groot tandwieltje bent, we zorgen samen dat het klokje op tijd loopt.

  Peter Dijkhuizen

  adviseur bodem
 • ‘Je moet er zelf een feestje van maken’

  “Ik heb veel invloed op de invulling van mijn eigen werk. Loopt het niet zoals ik wil? Dan doe ik er iets aan, ga in gesprek. Als ik een goed idee heb of een plan en dat kan ik onderbouwen, dan krijg ik groen licht van mijn team. Ik ben dan zelf verantwoordelijk voor de uitvoering ervan. Op deze manier leer ik steeds een beetje bij.”

  Wieteke Snijder

  senior medewerker marketing & communicatie
 • ‘Mijn mening en inbreng doen ertoe’

  Als iets oudere receptioniste/telefoniste ben ik tussen mijn jongere collega’s prima op mijn plaats. Ik vind het leuk dat ik met alle collega’s contact heb. Ik ga met plezier naar mijn werk en voel me gewaardeerd. Mensen luisteren gewoon als je iets te melden hebt.

  Karin Hummel

  Telefoniste/receptioniste
 • “De mogelijkheid om te investeren in jezelf!”

  BK ingenieurs stimuleert mij om initiatief te nemen en me continu te blijven ontwikkelen. In de bijna 20 jaar die ik nu bij BK ingenieurs werk, zijn er steeds weer nieuwe kansen op mijn pad gekomen. Die heb ik gegrepen. De open cultuur en behulpzaamheid van collega´s zorgen ervoor dat ik iedere dag met plezier naar mijn werk ga.

  Eric Mathôt

  adjunct-directeur / senior projectleider arbo & veiligheid
  werkgever, BK ingenieurs, Eric Mathôt
 • ‘Bij BK ingenieurs kan ik doorgroeien’

  ‘BK ingenieurs is absoluut een dynamische werkgever. Ik krijg vrijheid in mijn werk, waardoor ik mij zelfstandig kan ontwikkelen vanuit vertrouwen. Ooit begon ik als junior veldwerker, later werd ik milieukundig begeleider en adviseur bodem. Tegenwoordig combineer ik mijn projectleidersfunctie met mijn rol als vestigingsmanager in IJmuiden. Een goede band creëren met onze relaties is een van de belangrijkste elementen in mijn werk. Met mijn projectteam streef ik ernaar altijd zo vroegtijdig mogelijk bij de projecten van opdrachtgevers betrokken te zijn. Zo kunnen we samen de koers bepalen en komen we tot hoogwaardig advies. Hiermee geef ik vorm aan onze missie: samen werken aan morgen. Het gaat bij BK om kansen grijpen en ambitie.’

  Twan Geluk

  projectleider/vestigingsmanager Velserbroek
  Twan Geluk testimonial BK ingenieurs

Het team van BK ingenieurs werkt voor

 • logo alliander
 • logo odijmond
 • logo synchroon
 • logo timpaan
 • logo port of amsterdam
 • logo ahvrij

Sta jij open voor persoonlijke ontwikkeling & doorgroei?
Solliciteer direct!

Naar de vacatures