Civiele techniek

BK ingenieurs, vakteam civiele techniek werkt aan het ontwerpen en realiseren van objecten die onder en/of boven het maaiveld bevinden, op zowel land- als in waterbodem. Zo bereiden wij GWW- (grond-, weg- en waterbouwkundige) projecten voor en begeleiden wij de uitvoering hiervan. Bij GWW kun je denken aan de aanleg en reconstructie van wegen, riolering(sberekeningen) en het bouw- en woonrijp maken van bouwlocaties. Ook sportterreinen, sloopwerken, natuurontwikkeling, het opstellen van EMVI-plannen, waterbouwkunde en landmeetkunde behoren tot onze kernactiviteiten.

Civiele techniek is een zeer breed vakgebied

Civiele techniek is een vakgebied waarvoor brede kennis en expertise nodig zijn. Op het gebied van civiele techniek ontzorgen wij opdrachtgevers tijdens alle fasen van bijvoorbeeld een GWW-project. Alle technische producten verzorgen wij, vanaf de initiatieffase tot en met de uitvoerings- en beheerfase.

Voorbeelden van objecten waar wij aan werken zijn leidingen, bruggen, wegen, natuurgebieden, havens, rivieren en kanalen. Kortom alle gebieden waarin onze leefomgeving wordt benut.

Sport

Vakteam civiele techniek heeft diepgaande kennis van ontwerp, onderhoud, aanleg en reconstructie van sportvelden.

Landmeetkunde

BK ingenieurs heeft ervaren landmeters in dienst met geavanceerde landmeetapparatuur. Inmeten van bestaande terreinen, waterbodems, uitzetten van werken en nauwkeurige hoogtemetingen zijn de dagelijkse praktijk. Deze informatie kunnen wij volledig uitgewerkt leveren of enkel de ruwe data.

Natuurontwikkeling

Steeds vaker worden civieltechnische werkzaamheden gecombineerd met het realiseren van nieuwe natuur. Voor dergelijke projecten werken wij nauw samen met onze ecologen. Natuurontwikkeling, het realiseren van waterbergingen, natuurvriendelijke oevers en plannen voor aanleg en onderhoud van natuurbegraafplaatsen behoren tot het werkveld. Hierbij houden we vooral voor ogen dat de gebieden dusdanig worden ingericht, dat de natuur hierdoor niet aangetast wordt.

Oog voor risicobeheersing

Civiele projecten zijn vaak complex van aard door de interactie met de omgeving en andere vakgebieden en kennen daarom tal van haken en ogen. Risicobeheersing is dan ook een belangrijke component. Zo garanderen we dat rekening is gehouden met alle mogelijke technische en financiële (uitvoerings)risico’s.

Onze Civiele techniek vacatures

BK ingenieurs als prettige werkgever

 • ‘Leuk om te coördineren en collega’s in hun kracht te zetten’

  BK ingenieurs is een redelijk klein bedrijf. Informeel. Ik heb alle vrijheid om te doen wat ik leuk vind. Ik ben verantwoordelijk voor een project van offerte tot aan facturatie en daarna.

  Die verantwoordelijkheid vind ik prettig. Ik wilde altijd al leidinggeven. Nu groei ik in mijn leidinggevende rol. Het meeste plezier haal ik uit mensen in hun kracht zetten en de juiste persoon matchen met het juiste project. En ook hen de vrijheid geven om te leren en te groeien.

  Ilona Bondrager

 • ‘Je moet er zelf een feestje van maken’

  Ik heb veel invloed op de invulling van mijn eigen werk. Loopt het niet zoals ik wil? Dan doe ik er iets aan, ga in gesprek. Als ik een goed idee heb of een plan en dat kan ik onderbouwen, dan krijg ik groen licht van mijn team. Ik ben dan zelf verantwoordelijk voor de uitvoering ervan. Op deze manier leer ik steeds een beetje bij.

  Wieteke Snijder

 • ‘Bij BK ingenieurs kan ik doorgroeien’

  BK ingenieurs is absoluut een dynamische werkgever. Ik krijg vrijheid in mijn werk, waardoor ik mij zelfstandig kan ontwikkelen vanuit vertrouwen. Ooit begon ik als junior veldwerker, later werd ik milieukundig begeleider en adviseur bodem. Tegenwoordig combineer ik mijn projectleidersfunctie met mijn rol als vestigingsmanager in Velserbroek. Een goede band creëren met onze relaties is een van de belangrijkste elementen in mijn werk. Met mijn projectteam streef ik ernaar altijd zo vroegtijdig mogelijk bij de projecten van opdrachtgevers betrokken te zijn. Zo kunnen we samen de koers bepalen en komen we tot hoogwaardig advies. Hiermee geef ik vorm aan onze missie: samen werken aan morgen. Het gaat bij BK ingenieurs om kansen grijpen en ambitie.

  Twan Geluk

 • ‘In het diepe; spannend en leerzaam’

  Als projectleider milieukundige begeleiding ben ik ooit de uitdaging van de sanering van de Westergasfabriek aangegaan. Ik pluk hier nog steeds de vruchten van, zowel qua contacten als qua opgedane kennis. Bij BK ingenieurs heerst een open cultuur. Je mening en inbreng worden gewaardeerd, zeker als je inzet, verantwoordelijkheid en loyaliteit toont.

  Dennis Elbers

 • ‘Eén team, één taak’

  Al acht jaar werk ik met veel plezier bij BK ingenieurs. Dit komt door de gezellige en fijne werksfeer maar ook zeker door het ‘één team, één taak’-gevoel. Samen zijn we verantwoordelijk voor het eindproduct. Binnen je werk krijg je de vrijheid om de taken zelf in te vullen. Bij BK ingenieurs krijg je bovendien vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid wat het dus nooit saai maakt.

   

  Kirsten Denissen

 • ‘Dynamisch bureau’

  BK ingenieurs is voor mij een veelzijdig, leuk bureau om voor te werken. Leuk, omdat de werksfeer goed bij mij past. Als vestigingsmanager geef ik daar mede vorm aan. Heel interessant aan BK ingenieurs vind ik de dynamiek. Er gebeurt veel, er zijn veel soorten projecten waar je een grote of kleine bijdrage aan kunt leveren. Vooral optreden als projectmanager in multidisciplinaire projecten vind ik mooi. Dan ben ik als techneut ook veel met andere vakgebieden bezig en heb ik intensief te maken met collega’s van de andere vakteams. Ik leer elke dag bij.

  Nico Wiltenburg

 • ‘Voldoende technische uitdagingen’

  Binnen BK ingenieurs geniet ik van de vrijheid die ik krijg in mijn werk. Hoewel ik mijn expertises heb, zit ik niet aan één specialisme vast en krijg voldoende technische uitdagingen binnen dit zeer dynamische bedrijf. Mijn advies doet ertoe. Én er heerst een informele werksfeer, dat vind ik prettig.

  Bob van der Woude

 • ‘De mogelijkheid om te investeren in jezelf!’

  BK ingenieurs stimuleert mij om initiatief te nemen en me continu te blijven ontwikkelen. In de ruim twintig jaar die ik nu bij BK ingenieurs werk, zijn er steeds weer nieuwe kansen op mijn pad gekomen. Die heb ik gegrepen. De open cultuur en behulpzaamheid van collega´s zorgen ervoor dat ik iedere dag met plezier naar mijn werk ga.

  Eric Mathôt

Het team van BK ingenieurs werkt voor

Sta jij open voor persoonlijke ontwikkeling & doorgroei?
Solliciteer direct!

Naar de vacatures