Bodem

BK ingenieurs, vakteam bodem werkt letterlijk in de grond. Door de bodem te onderzoeken komt er een schat aan informatie boven de grond. Historische activiteiten op de locatie kunnen grote invloed hebben op de kwaliteit van de bodem. Is de bodem van de locatie geschikt voor de geplande gebruiksbestemming? Is grond die vrijkomt geschikt voor hergebruik op een andere locatie? Gericht bodemonderzoek geeft de antwoorden op deze vragen. Welk onderzoek passend is bij de vraag, daar adviseren wij over.

Tot op de bodem

Bodemonderzoek uitvoeren is één ding, de resultaten ervan vertalen in een heldere adviesrapportage is een ander. De bodemadviseurs van BK ingenieurs hebben verstand van en ervaring met beide. Onze adviseurs denken mee met de opdrachtgever, voorzien deze van gevraagd en ongevraagd advies en leveren het product op tijd. Binnen de wettelijke kaders zoeken wij steeds naar de financieel best passende en voor de beheersing van milieu- en gezondheidsrisico’s meest praktische oplossing.

Eigen veldwerkteams

BK ingenieurs vakteam bodem bestaat naast deskundige adviseurs ook uit ervaren veldwerkers. Zij vormen de spil in het onderzoeksproces. In het veld zijn zij goed toegerust om de veldwerkregistratie direct door te kunnen geven. Dit vormt de basis van het onderzoek en de rapportage ervan. De samenwerking verloopt soepel; ook voor de planning biedt dit vele gemakken. Projecten kennen daardoor een korte doorlooptijd, zodat de klant zo spoedig mogelijk weet waar hij aan toe is.

Machinaal boren

Eigen machinale boorstellingen vergroten de mogelijkheden voor bodemonderzoek tot op grote diepte. De Sonic drill werkt door hoogfrequent (sonisch) trillen voor ongeroerde monsters tot op grote diepte. De Nordmeyer (avegaarboorstelling) is uitstekend geschikt voor het doorboren van onder andere puinstabilisaties.

Onafhankelijk advies

Elke onderzoekslocatie verschilt van de vorige. Bodemonderzoek is dan ook vrijwel altijd maatwerk. In het voortraject stemmen we goed af wat het doel is van het bodemonderzoek. Wij adviseren over de te nemen stappen en wij verzorgen het gehele onderzoeks- en rapportageproces.

Compleet pakket

Vakteam bodem biedt het complete pakket van diensten aan van het milieuhygiënisch onderzoek naar (asbest in) de (water)bodem, (niet-vormgegeven)bouwstof of partij grond en begeleidt (sanerings)projecten. Voor onze opdrachtgever is steeds één collega het aanspreekpunt, zo houden we de lijnen kort.

Certificering

We zijn niet alleen zelfkritisch, wij vragen ook opdrachtgevers om onze processen en manier van werken te beoordelen. Wij streven naar voortdurende verbetering. Wij werken volgens de BRL SIKB 1000, 2000 en 6000 en NEN-EN-ISO 9001 en BRL SIKB 2100 voor mechanisch boren.

Onze Bodem vacatures

Waarom kiest Jelle als bodemadviseur voor BK ingenieurs?

Jelle de Gier (1979) ging na het vwo naar de Vrije Universiteit in Amsterdam waar hij Aardwetenschappen studeerde. Na zijn studie had hij op contractbasis diverse banen. Onder meer bij het team Archeologie in Delft waar hij fysisch-geografisch werk deed. In 2006 trad Jelle als junior adviseur in dienst bij BK ingenieurs. Daar is hij nu senior adviseur bodem en leidt hij tientallen projecten.

‘Veel vrijheid voor wie van aanpakken houdt’

Hoe was jouw start bij BK ingenieurs?

“Leuk en leerzaam. Ik moest het bodemwerk in de vingers krijgen. Letterlijk. Dus ik ging met collega’s mee naar buiten. Boringen zetten. Poten in de klei. Handen in de prut. Bij BK ingenieurs was de stelregel: als je weet hoe het buiten toegaat, kun je binnen aan de slag. Dat leerproces verliep goed. Ik kreeg al snel vrijheid en verantwoordelijkheid en maakte met steun van collega’s mijn eerste offertes. Dat vond ik gaaf. BK ingenieurs had vertrouwen in mij. Dat was stimulerend. En dat is het nog steeds.”

Heb jij je daardoor goed kunnen ontwikkelen?

“Ja. Mijn projecten werden steeds groter en complexer. Ik begon bij wijze van spreken met een klus van 1.000 euro waarover ik apetrots een rapport met mijn naam erop maakte. Later volgden veel grotere en meer ingewikkelde en diverse soorten projecten. Vanuit onze vestiging in Nieuwegein manage ik er nu een stuk of twintig. Daarnaast houd ik mij bezig met diverse typen klanten en met de organisatie binnen BK ingenieurs. Voor dat managen was ik niet opgeleid. Dat heb ik bij BK ingenieurs al doende geleerd.”

Karakteriseer BK ingenieurs eens?

“Nuchter. Gericht op vakmanschap en vernieuwing. En vooral ondernemend. Met veel vrijheid voor mensen die van aanpakken houden. Dus niet blijven wachten tot iemand met een opdracht komt, maar erop uit! Je hoeft bij BK ingenieurs als je een goed idee hebt niet eerst een ronde langs managers en bazen te maken. Er is veel ruimte voor initiatief.”

Hoe doet BK ingenieurs dat?

“Door verantwoordelijkheden laag in de organisatie te leggen. We werken met vakteams die een eigen planning en begroting hanteren. Als iemand met een goed idee komt en het vakteam ziet dat zitten, wordt het in de begroting opgenomen. Dan kan degene die het indiende ermee aan de slag en ga je van een goed idee naar een mooi project. Dat maakt het werk heel uitdagend.”

Al doende leren. Veel praktijk. Vrijheid. Verantwoordelijkheid. Wat dat betreft is BK ingenieurs in die periode niet wezenlijk veranderd.

“Het is nog steeds de kracht van ons bureau. Ik heb laatst twee starters van de universiteit aangenomen en ingewerkt. Het was voor mij een feest van herkenning. Ik vind het geweldig om te zien hoe zij op hun beurt ook weer de ruimte krijgen om kansen af te dwingen en zich verder te ontwikkelen.”

Wil je net als Jelle werken aan je eigen ontwikkeling en aan de veelzijdige projecten van BK ingenieurs? Check de vacatures en solliciteer direct!

Jelle de GierSenior adviseur bodem

BK ingenieurs als prettige werkgever

 • ‘In het diepe; spannend en leerzaam’

  Als projectleider milieukundige begeleiding ben ik ooit de uitdaging van de sanering van de Westergasfabriek aangegaan. Ik pluk hier nog steeds de vruchten van, zowel qua contacten als qua opgedane kennis. Bij BK ingenieurs heerst een open cultuur. Je mening en inbreng worden gewaardeerd, zeker als je inzet, verantwoordelijkheid en loyaliteit toont.

  Dennis Elbers

 • ‘Voldoende technische uitdagingen’

  Binnen BK ingenieurs geniet ik van de vrijheid die ik krijg in mijn werk. Hoewel ik mijn expertises heb, zit ik niet aan één specialisme vast en krijg voldoende technische uitdagingen binnen dit zeer dynamische bedrijf. Mijn advies doet ertoe. Én er heerst een informele werksfeer, dat vind ik prettig.

  Bob van der Woude

 • ‘Dynamisch bureau’

  BK ingenieurs is voor mij een veelzijdig, leuk bureau om voor te werken. Leuk, omdat de werksfeer goed bij mij past. Als vestigingsmanager geef ik daar mede vorm aan. Heel interessant aan BK ingenieurs vind ik de dynamiek. Er gebeurt veel, er zijn veel soorten projecten waar je een grote of kleine bijdrage aan kunt leveren. Vooral optreden als projectmanager in multidisciplinaire projecten vind ik mooi. Dan ben ik als techneut ook veel met andere vakgebieden bezig en heb ik intensief te maken met collega’s van de andere vakteams. Ik leer elke dag bij.

  Nico Wiltenburg

 • ‘De mogelijkheid om te investeren in jezelf!’

  BK ingenieurs stimuleert mij om initiatief te nemen en me continu te blijven ontwikkelen. In de ruim twintig jaar die ik nu bij BK ingenieurs werk, zijn er steeds weer nieuwe kansen op mijn pad gekomen. Die heb ik gegrepen. De open cultuur en behulpzaamheid van collega´s zorgen ervoor dat ik iedere dag met plezier naar mijn werk ga.

  Eric Mathôt

 • ‘Eén team, één taak’

  Al acht jaar werk ik met veel plezier bij BK ingenieurs. Dit komt door de gezellige en fijne werksfeer maar ook zeker door het ‘één team, één taak’-gevoel. Samen zijn we verantwoordelijk voor het eindproduct. Binnen je werk krijg je de vrijheid om de taken zelf in te vullen. Bij BK ingenieurs krijg je bovendien vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid wat het dus nooit saai maakt.

   

  Kirsten Denissen

 • ‘Leuk om te coördineren en collega’s in hun kracht te zetten’

  BK ingenieurs is een redelijk klein bedrijf. Informeel. Ik heb alle vrijheid om te doen wat ik leuk vind. Ik ben verantwoordelijk voor een project van offerte tot aan facturatie en daarna.

  Die verantwoordelijkheid vind ik prettig. Ik wilde altijd al leidinggeven. Nu groei ik in mijn leidinggevende rol. Het meeste plezier haal ik uit mensen in hun kracht zetten en de juiste persoon matchen met het juiste project. En ook hen de vrijheid geven om te leren en te groeien.

  Ilona Bondrager

 • ‘Je moet er zelf een feestje van maken’

  Ik heb veel invloed op de invulling van mijn eigen werk. Loopt het niet zoals ik wil? Dan doe ik er iets aan, ga in gesprek. Als ik een goed idee heb of een plan en dat kan ik onderbouwen, dan krijg ik groen licht van mijn team. Ik ben dan zelf verantwoordelijk voor de uitvoering ervan. Op deze manier leer ik steeds een beetje bij.

  Wieteke Snijder

 • ‘Bij BK ingenieurs kan ik doorgroeien’

  BK ingenieurs is absoluut een dynamische werkgever. Ik krijg vrijheid in mijn werk, waardoor ik mij zelfstandig kan ontwikkelen vanuit vertrouwen. Ooit begon ik als junior veldwerker, later werd ik milieukundig begeleider en adviseur bodem. Tegenwoordig combineer ik mijn projectleidersfunctie met mijn rol als vestigingsmanager in Velserbroek. Een goede band creëren met onze relaties is een van de belangrijkste elementen in mijn werk. Met mijn projectteam streef ik ernaar altijd zo vroegtijdig mogelijk bij de projecten van opdrachtgevers betrokken te zijn. Zo kunnen we samen de koers bepalen en komen we tot hoogwaardig advies. Hiermee geef ik vorm aan onze missie: samen werken aan morgen. Het gaat bij BK ingenieurs om kansen grijpen en ambitie.

  Twan Geluk

Het team van BK ingenieurs werkt voor

Sta jij open voor persoonlijke ontwikkeling & doorgroei?
Solliciteer direct!

Naar de vacatures