Civiele techniek
BK ingenieurs, vakteam civiele techniek werkt aan het ontwerpen en realiseren van objecten die onder en/of boven het maaiveld bevinden, op zowel land- als in waterbodem. Zo bereiden wij GWW- (grond-, weg- en waterbouwkundige) projecten voor en begeleiden wij de uitvoering hiervan. Bij GWW kun je denken aan de aanleg en reconstructie van wegen, riolering(sberekeningen) en het bouw- en woonrijp maken van bouwlocaties. Ook sportterreinen, sloopwerken, natuurontwikkeling, het opstellen van EMVI-plannen, waterbouwkunde en landmeetkunde behoren tot onze kernactiviteiten.
Civiele techniek is een zeer breed vakgebied
Civiele techniek is een vakgebied waarvoor brede kennis en expertise nodig zijn. Op het gebied van civiele techniek ontzorgen wij opdrachtgevers tijdens alle fasen van bijvoorbeeld een GWW-project. Alle technische producten verzorgen wij, vanaf de initiatieffase tot en met de uitvoerings- en beheerfase.
Voorbeelden van objecten waar wij aan werken zijn leidingen, bruggen, wegen, natuurgebieden, havens, rivieren en kanalen. Kortom alle gebieden waarin onze leefomgeving wordt benut.
Sport
Vakteam civiele techniek heeft diepgaande kennis van ontwerp, onderhoud, aanleg en reconstructie van sportvelden.
Landmeetkunde
BK ingenieurs heeft ervaren landmeters in dienst met geavanceerde landmeetapparatuur. Inmeten van bestaande terreinen, waterbodems, uitzetten van werken en nauwkeurige hoogtemetingen zijn de dagelijkse praktijk. Deze informatie kunnen wij volledig uitgewerkt leveren of enkel de ruwe data.
Natuurontwikkeling
Steeds vaker worden civieltechnische werkzaamheden gecombineerd met het realiseren van nieuwe natuur. Voor dergelijke projecten werken wij nauw samen met onze ecologen. Natuurontwikkeling, het realiseren van waterbergingen, natuurvriendelijke oevers en plannen voor aanleg en onderhoud van natuurbegraafplaatsen behoren tot het werkveld. Hierbij houden we vooral voor ogen dat de gebieden dusdanig worden ingericht, dat de natuur hierdoor niet aangetast wordt.
Oog voor risicobeheersing
Civiele projecten zijn vaak complex van aard door de interactie met de omgeving en andere vakgebieden en kennen daarom tal van haken en ogen. Risicobeheersing is dan ook een belangrijke component. Zo garanderen we dat rekening is gehouden met alle mogelijke technische en financiële (uitvoerings)risico’s.