Word jij milieukundig veldwerker bij BK ingenieurs?

Over BK ingenieurs

BK ingenieurs is hét eigenwijze ingenieursbureau op het gebied van vastgoed, infrastructuur en ondergrond. In 1987 begon het als eenmanszaak op een zolderkamer in IJmuiden. Inmiddels is BK ingenieurs uitgegroeid tot een top-25 ingenieursbureau met landelijk vijf vestigingen en een compleet pakket aan ingenieursdiensten.

‘Met de poten in de klei’

Bij BK ingenieurs werk je voor ontwikkelaars, overheidsorganisaties, nuts- en vastgoedbedrijven aan de meest uiteenlopende projecten. Samen met ruim 130 enthousiaste collega’s staan we dagelijks ‘met de poten in de klei’. We onderzoeken, adviseren, ontwerpen en begeleiden technische projecten. Op welke manier onze opdrachtgever met ons wil samenwerken, bepaalt hij zelf.

Persoonlijke benadering

Bij BK ingenieurs zijn we altijd benieuwd naar de ander, of dit nu een collega of opdrachtgever is. Als je elkaar persoonlijk kent, kun je prettiger samenwerken. Daarom zetten we in op duurzame relaties, zowel met opdrachtgevers en samenwerkingspartners als met werknemers. Dat BK ingenieurs regionaal vertegenwoordigd is, heeft op deze manier ook zijn voordelen: projectleiders kunnen intensief contact onderhouden met opdrachtgevers, gemeenten en bevoegde gezagen. En behalve dat we elkaar goed kennen, weten we ook veel over de markt en de regelgeving ter plaatse.

Hét eigenwijze ingenieursbureau

Hoezo is BK ingenieurs zo eigenwijs? Wij houden ervan om onze werknemers en opdrachtgevers scherp te houden. Daarom verrassen we waar we kunnen met onze aanpak van projecten, ons advies, de uitvoering en de nazorg. Liefst bij ambitieuze plannen en vraagstukken. We zetten graag onze tanden in de materie en rusten niet tot we een passende oplossing hebben gevonden die voor iedereen acceptabel is.

Eigen initiatief en ontwikkeling

Bij BK ingenieurs kijken we naar wat jij kunt, wilt en ambieert. Jouw ontwikkeling staat voorop. We gaan ervan uit dat je zelf de verantwoordelijkheid neemt voor jouw ontwikkeling, BK ingenieurs faciliteert hierin en biedt je kansen. We bieden een inspirerende en uitdagende werkomgeving en ruimte voor eigen initiatief. We vertrouwen erop dat je je teamgericht, respectvol en loyaal opstelt, dat je klantgedreven bent en met een open blik naar de wereld kijkt.

Onboarding

Bij BK ingenieurs verwelkomen we regelmatig enthousiaste nieuwe medewerkers. Wij vinden het erg belangrijk dat je je snel thuis voelt bij BK ingenieurs, of je nu aan het begin staat van je carrière of al door de wol geverfd bent. Daarom hebben we een onboardingsprogramma ontwikkeld, dat al een poos met succes loopt. In het programma koppelen we je aan een mentor die je gedurende een half jaar vakinhoudelijk begeleidt in het reilen en zeilen bij BK ingenieurs. Ook van ondersteunende teams krijg je waardevolle inzichten en trainingen, zoals ICT, HRM, secretariaat, KAM en marketing & communicatie. Zo leer je niet alleen snel de ins en outs van het werk, maar maak je ook snel kennis met veel gezellige collega’s.

Prettige werkgever

BK ingenieurs verandert mee in een snel veranderende markt. Opdrachtgevers staan voor andere uitdagingen, onze expertises en producten veranderen mee. Ook de organisatie van BK ingenieurs verandert mee. De organisatiestructuur is gebaseerd op de uitgangspunten op vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen tegenover verbinding, diversiteit, gelijkwaardigheid, elkaar aanspreken en transparantie. Je hebt als werknemer zelf direct invloed op jouw werkzaamheden en werkomstandigheden. Spreekt dit je aan? Bezoek de vacaturepagina en kijk snel of de functie van jouw keuze erbij zit! Een open sollicitatie sturen kan natuurlijk ook, net als projecten op zzp-basis. Er is veel mogelijk, vraag ernaar bij HRM.

 

BK ingenieurs als prettige werkgever

 • ‘Voldoende technische uitdagingen’

  Binnen BK ingenieurs geniet ik van de vrijheid die ik krijg in mijn werk. Hoewel ik mijn expertises heb, zit ik niet aan één specialisme vast en krijg voldoende technische uitdagingen binnen dit zeer dynamische bedrijf. Mijn advies doet ertoe. Én er heerst een informele werksfeer, dat vind ik prettig.

  Bob van der Woude

 • ‘Bij BK ingenieurs kan ik doorgroeien’

  BK ingenieurs is absoluut een dynamische werkgever. Ik krijg vrijheid in mijn werk, waardoor ik mij zelfstandig kan ontwikkelen vanuit vertrouwen. Ooit begon ik als junior veldwerker, later werd ik milieukundig begeleider en adviseur bodem. Tegenwoordig combineer ik mijn projectleidersfunctie met mijn rol als vestigingsmanager in Velserbroek. Een goede band creëren met onze relaties is een van de belangrijkste elementen in mijn werk. Met mijn projectteam streef ik ernaar altijd zo vroegtijdig mogelijk bij de projecten van opdrachtgevers betrokken te zijn. Zo kunnen we samen de koers bepalen en komen we tot hoogwaardig advies. Hiermee geef ik vorm aan onze missie: samen werken aan morgen. Het gaat bij BK ingenieurs om kansen grijpen en ambitie.

  Twan Geluk

 • ‘Eén team, één taak’

  Al acht jaar werk ik met veel plezier bij BK ingenieurs. Dit komt door de gezellige en fijne werksfeer maar ook zeker door het ‘één team, één taak’-gevoel. Samen zijn we verantwoordelijk voor het eindproduct. Binnen je werk krijg je de vrijheid om de taken zelf in te vullen. Bij BK ingenieurs krijg je bovendien vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid wat het dus nooit saai maakt.

   

  Kirsten Denissen

 • ‘In het diepe; spannend en leerzaam’

  Als projectleider milieukundige begeleiding ben ik ooit de uitdaging van de sanering van de Westergasfabriek aangegaan. Ik pluk hier nog steeds de vruchten van, zowel qua contacten als qua opgedane kennis. Bij BK ingenieurs heerst een open cultuur. Je mening en inbreng worden gewaardeerd, zeker als je inzet, verantwoordelijkheid en loyaliteit toont.

  Dennis Elbers

 • ‘Je moet er zelf een feestje van maken’

  Ik heb veel invloed op de invulling van mijn eigen werk. Loopt het niet zoals ik wil? Dan doe ik er iets aan, ga in gesprek. Als ik een goed idee heb of een plan en dat kan ik onderbouwen, dan krijg ik groen licht van mijn team. Ik ben dan zelf verantwoordelijk voor de uitvoering ervan. Op deze manier leer ik steeds een beetje bij.

  Wieteke Snijder

 • ‘Dynamisch bureau’

  BK ingenieurs is voor mij een veelzijdig, leuk bureau om voor te werken. Leuk, omdat de werksfeer goed bij mij past. Als vestigingsmanager geef ik daar mede vorm aan. Heel interessant aan BK ingenieurs vind ik de dynamiek. Er gebeurt veel, er zijn veel soorten projecten waar je een grote of kleine bijdrage aan kunt leveren. Vooral optreden als projectmanager in multidisciplinaire projecten vind ik mooi. Dan ben ik als techneut ook veel met andere vakgebieden bezig en heb ik intensief te maken met collega’s van de andere vakteams. Ik leer elke dag bij.

  Nico Wiltenburg

 • ‘Leuk om te coördineren en collega’s in hun kracht te zetten’

  BK ingenieurs is een redelijk klein bedrijf. Informeel. Ik heb alle vrijheid om te doen wat ik leuk vind. Ik ben verantwoordelijk voor een project van offerte tot aan facturatie en daarna.

  Die verantwoordelijkheid vind ik prettig. Ik wilde altijd al leidinggeven. Nu groei ik in mijn leidinggevende rol. Het meeste plezier haal ik uit mensen in hun kracht zetten en de juiste persoon matchen met het juiste project. En ook hen de vrijheid geven om te leren en te groeien.

  Ilona Bondrager

 • ‘De mogelijkheid om te investeren in jezelf!’

  BK ingenieurs stimuleert mij om initiatief te nemen en me continu te blijven ontwikkelen. In de ruim twintig jaar die ik nu bij BK ingenieurs werk, zijn er steeds weer nieuwe kansen op mijn pad gekomen. Die heb ik gegrepen. De open cultuur en behulpzaamheid van collega´s zorgen ervoor dat ik iedere dag met plezier naar mijn werk ga.

  Eric Mathôt

Het team van BK ingenieurs werkt voor

Sta jij open voor persoonlijke ontwikkeling & doorgroei?
Solliciteer direct!

Naar de vacatures